Незаконна пратка с оръжие е била задържана в Истанбул по време

...
Незаконна пратка с оръжие е била задържана в Истанбул по време
Коментари Харесай

Пратка с незаконно оръжие за България задържаха в Истанбул

Незаконна пратка с оръжие е била арестувана в Истанбул по време на интервенция в пристанището „ Амбарлъ “, намиращо се в квартал “Бейликдюзю ”. Оръжието е намерено в резервоар с автомобилни елементи и включва: един съединен револвер, елементи за дългоцевна пушка и за 28 револвера, 1200 патрона за револвери и 30 броя патрони за пушка, а турските управляващи настояват, че пратката е била предопределена за България. Корабът, който е превозвал оръжието, е идвал от Съединени американски щати и е плавал под сингапурски байрак. Турските сили за битка с проведената престъпност са работили по прелиминарен сигнал и са претърсили кораба.

Според турски медии в хода на интервенцията са били арестувани петима души. Твърди се, че един от тях български жител, който се е опитал да получи информация за провеждащата се интервенция. Местни медии оповестяват, че името на арестувания български жител е М. М. Владимиров. По-късно са били арестувани и други обвинени за присъединяване в контрабандата на оръжие и против тях са почнали правосъдни дейности.

Българското външно министерство към момента не удостоверява информация за арест на българин в Истанбул по този случай. " В Генералното консулство на България в Истанбул досега не е постъпвала публична информация за арестуван български жител ", гласи позиция на Министерство на външните работи, представена от БГНЕС
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР